Valais Raclette
A Valais raclette a raclette egy klasszikus változata. Ma már jobban ismerjük a kis serpenyőkkel és forró kővel ellátott raclette grillsütőt, amelyen elkészítheti kedvenc ételeinek adagjait. A valais-i raclette-ben azonban a sajtot egyben használják fel. A vágott oldalt a fűtőspirál alatt addig melegítjük, amíg a felső réteg szépen megolvad. Ezt az olvasztott sajtot kenyéren vagy burgonyán tálalják. Egy igazi csúcspont minden sajtrajongónak!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg raclette sajt egy darabban | |
1 kg burgonya | |
1 kis többmagvas kenyér |
Eszközök
Raclette grillrács sajttartóval |
Tápértékek
781
Kalóriát
54 g
Szénhidrátokat
41 g
Zsír
44 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
Főzze meg a burgonyát, hogy melegen tálalható legyen, mint a héjában sült burgonya racletten. Vágjuk a több magvas kenyeret apró szeletekre vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Olvasszuk meg a sajtot
Helyezzük a raclette sajtot a sajttartóba, és hagyjuk a fűtő spirál alatt kb. 5 percig, amíg a felső réteg megpuhul, a széle pedig ropogós lesz. Kenje a sajtot burgonyára, kenyérre vagy más hozzávalókra, és élvezze!
Megjelölés készként
Jegyzetek
A heti piacon, a jól felszerelt szupermarketekben vagy a sajtpultnál a sajtos raclette sajtot egy darabban is beszerezheti.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.