Vöröslencse leves
A vöröslencse levesnek leírhatatlan íze van, aminek nem tudunk ellenállni. Ráadásul a kis vörös lencse tele van fehérjével, a recept vegán, és a levest könnyedén köretként is elkészítheted. Kérhetne ennél többet egy meleg, vigasztaló ételtől? Szerintünk nem! A lencselevest inkább közvetlenül a GrandPrix gépben főzzük, ahol finomra is szűrjük. Friss thai bazsalikommal ízesítjük. Kifejezettebb, mint a klasszikus bazsalikom, és még a bors és a fahéj ízét is érezni benne. Tökéletesen kiegészíti ezt a levest.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g vörös lencse | |
500 ml víz | |
200 ml kókusztej | |
1 sárgarépa | |
50 g zeller | |
20 g gyömbér | |
1 hagyma | |
2 gerezd fokhagyma | |
2evőkanál növényi olaj | |
1/2csokor bazsalikom vagy kapor vagy petrezselyem | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
GrandPrix opcionális | |
vagy turmixgép |
Tápértékek
389
Kalóriát
37 g
Szénhidrátokat
18 g
Zsír
16 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Hámozza meg és vágja durvára a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a zellert. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a thai bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a levest
Tegye a zöldségeket egy GrandPrix fazékba a növényi olajjal, a vörös lencsével, a vízzel és a kókusztej felével együtt. Állítsa a sebességet 1-re, 105 °C-ra és 40 percre. Kapcsolja be a főzést. Vagy főzzön mindent egy nagy fazékban.
Megjelölés készként
3.
Leves püré
Amikor letelt az idő, adjuk hozzá a maradék kókusztejet és a thai bazsalikom felét. Pürésítse a levest 2 percig 8-as fokozaton. Sóval és borssal fűszerezzük, és a maradék thai bazsalikommal díszítjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nem tud thai bazsalikomot vásárolni, akkor a levest egyszerűen elkészítheti vízitorma vagy petrezselyemmel.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.