Vöröslencse leves

A vöröslencse levesnek leírhatatlan íze van, aminek nem tudunk ellenállni. Ráadásul a kis vörös lencse tele van fehérjével, a recept vegán, és a levest könnyedén köretként is elkészítheted. Kérhetne ennél többet egy meleg, vigasztaló ételtől? Szerintünk nem! A lencselevest inkább közvetlenül a GrandPrix gépben főzzük, ahol finomra is szűrjük. Friss thai bazsalikommal ízesítjük. Kifejezettebb, mint a klasszikus bazsalikom, és még a bors és a fahéj ízét is érezni benne. Tökéletesen kiegészíti ezt a levest.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g vörös lencse
500 ml víz
200 ml kókusztej
1 sárgarépa
50 g zeller
20 g gyömbér
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2evőkanál növényi olaj
1/2csokor bazsalikom vagy kapor vagy petrezselyem
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
GrandPrix opcionális
vagy turmixgép

Tápértékek

389 Kalóriát
37 g Szénhidrátokat
18 g Zsír
16 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Hámozza meg és vágja durvára a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a zellert. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a thai bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.

Főzzük meg a levest

Tegye a zöldségeket egy GrandPrix fazékba a növényi olajjal, a vörös lencsével, a vízzel és a kókusztej felével együtt. Állítsa a sebességet 1-re, 105 °C-ra és 40 percre. Kapcsolja be a főzést. Vagy főzzön mindent egy nagy fazékban.
Megjelölés készként
3.

Leves püré

Amikor letelt az idő, adjuk hozzá a maradék kókusztejet és a thai bazsalikom felét. Pürésítse a levest 2 percig 8-as fokozaton. Sóval és borssal fűszerezzük, és a maradék thai bazsalikommal díszítjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nem tud thai bazsalikomot vásárolni, akkor a levest egyszerűen elkészítheti vízitorma vagy petrezselyemmel.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként