Grillezett padlizsán
A padlizsán grillezése igazán jó módja annak, hogy egy kis friss levegőt hozzon a grillezésbe. A megfelelően elkészített zöldségek hihetetlenül jó ízűek, és remekül mutatnak köretként vagy főszereplőként a tányéron. Hogy még ízletesebb legyen, a padlizsánszeleteket bepácoljuk, majd grillezés után vegán joghurtmártással, gránátalmamaggal és dióval díszítjük. Egy olyan kombináció, amit nem fog tudni kiverni a fejéből!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 padlizsán | |
50 g gránátalmamag | |
2adag vegán joghurtmártás | |
2EK olívaolaj | |
1EK citromlé | |
1 gerezd fokhagyma | |
1EK só | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Grill Ezt a receptet bármilyen grillsütővel elkészítheti |
Tápértékek
272
Kalóriát
18 g
Szénhidrátokat
15 g
Zsír
9 g
Białka
Munkamenet
1.
A padlizsánokat csepegtesse le
A padlizsánokat mossa meg, és vágja kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Keverje össze őket sóval, és hagyja 15 percig lecsepegni.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a pácot
Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymát. Keverje össze az olívaolajjal és a citromlével.
Megjelölés készként
3.
Pácolja be a padlizsánokat
Öblítse le a padlizsánokat, és törölje szárazra. Keverje össze a páccal, és legalább 1 órára tegye a hűtőbe.
Megjelölés készként
4.
A grillt előmelegítjük
Melegítse elő a grillt közepes, közvetlen hőfokra.
Megjelölés készként
5.
Grillezze meg a padlizsánokat
Grillezze a padlizsánszeleteket mindkét oldalon kb. 3 percig. A sütés felénél 45-90°C-on forgassa meg, hogy szép grillmintázatot kapjon.
Megjelölés készként
6.
Tálalja
A grillezett padlizsánszeleteket vegán joghurtos szósszal, gránátalmamaggal és dióval díszítjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.