Kacsamell

Kacsamell fűszeres-narancsos kéreggel – nemcsak nagyon finoman hangzik, de jól is néz ki. Ideális tálalás karácsonykor vagy más ünnepeken. Még nem volt bátorsága kipróbálni a grillezett kacsát? Receptünkben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni! A recept nagyon egyszerű, és a kacsamellet a sütés után a sütőben hagyhatjuk, amíg eléri az ideális hőmérsékletet. Így a hús szép és szaftos marad. Egyébként a kacsahúshoz nagyon jól illik a házi készítésű vörös káposzta, burgonyás köret vagy kelbimbó. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 kacsamell
1/2csokor rozmaring
1/2csokor kakukkfű
1 narancs
1evőkanál vaj
2evőkanál narancslekvár
200 ml csirkealaplé
só és bors ízlés szerint
Eszközök
Sütőforma
Húshőmérő nem kötelező

Tápértékek

679 Kalóriát
12 g Szénhidrátokat
53 g Zsír
37 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítés

A húst hideg vízben megmossuk, szárazra törölgetjük, és éles késsel keresztben bevágjuk a bőrös oldalon (vigyázzunk, hogy ne vágjuk szét a húst). Mossuk meg a fűszernövényeket, szárítsuk meg és tépjük le a leveleket a szárról. Finomra vágjuk. A narancs héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Keverjük össze a fűszernövényeket a narancslekvárral, a narancs levének felével, a héjával, sóval és borssal.
Megjelölés készként
2.

Süssük meg a kacsamelleket

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Süssük a kacsamellet a bőrével lefelé, amíg a bőr megbarnul és ropogós lesz. Ezután fordítsuk meg a húst, és röviden pirítsuk meg a másik oldalát is.
Megjelölés készként
3.

Melegítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt felül és alul 160 °C-ra.
Megjelölés készként
4.

Finomítsa a kacsamell

Helyezze a kacsamelleket egy sütőtálba, és dörzsölje be a bőrös oldalukat a fűszeres-narancsos keverékkel. A sütőben hagyjuk addig sülni, amíg a kacsa a középen eléri a 65 °C-os hőmérsékletet.
Megjelölés készként
5.

Készítsük el a mártást

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Öntsük fel a hús alaplével, és adjuk hozzá a maradék narancslevet. Ha szükséges, sűrítsük be egy kis keményítővel, és fűszerezzük sóval és borssal. A kacsa tálalása: Vegyük ki a kacsamellet a sütőből, hagyjuk pihenni 5 percig, majd vágjuk fel adagokra, és tálaljuk ízlés szerint.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként