Őzlábgomba szelet

Az őzlábgomba szelet a klasszikus hússzeletek népszerű alternatívája. Miért? Mert – ahogy a neve is mutatja – az őzlábgomba kalapjából készül. Ennek a gombának a hatalmas kalapja diós aromájú, és ropogós héjával igazi versenytársa a húsos társainak. Egyébként tudta, hogy az őzlábgomba az egyik legnagyobb gomba? Ideális a tökéletes szeletekhez, mit is mondhatnánk? Ha most megkívánt egy ropogós szeletet az őzlábgombából, készítse el receptünk szerint!

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 őzlábgomba
100 ml szójatej vagy víz
2EK liszt
100 g zsemlemorzsa
2EK növényi olaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

252 Kalorie
31 g Węglowodany
7 g Tłuszcze
10 g Białka

Munkamenet

1.

A gomba előkészítése

Tisztítsuk meg a gombát, és óvatosan csavarjuk ki a szárát, vagy vágjuk le.
Megjelölés készként
2.

A panír elkészítése

Keverje össze a szójatejet és a lisztet. Fűszerezze sóval és borssal. Tegyük a zsemlemorzsát egy külön tálba.
Megjelölés készként
3.

Panírozás

Az őzlábgomba kalapokat először lisztkeverékbe, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Megjelölés készként
4.

Sütés

Egy serpenyőben növényi olajat hevítünk, és az őzlábgomba szeleteket mindkét oldalukon 3-5 percig sütjük, amíg a felülete ropogós nem lesz.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.

Vélemény, hozzászólás?