Paradicsomos pizzaszósz
A házi paradicsomszósz elkészítése pizzához gyors és egyszerű. Ráadásul a szószt ízlésünk szerint fűszerezhetjük és tökéletesíthetjük, és pontosan tudjuk, hogy mi van benne, ellentétben a polcokról leemelt kész szószokkal. Tehát: csináljuk! Készítse el saját paradicsomszószát, és örvendeztesse meg vendégeit a legközelebbi pizzapartin, vagy egyszerűen csak ajándékozzon magának egy igazi, élvezetes pillanatot.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 200 g paradicsom (szeletelve konzervből, vagy friss) | |
| 1TK oregánó | |
| 2szál friss bazsalikom | |
| 1EK paradicsompüré | |
| 1 hagyma | |
| 2 gerezd fokhagyma | |
| 1TK nádcukor | |
| 1EK olívaolaj | |
| só és bors (ízlés szerint) |
segédeszközök
| Keverő opcionális |
Tápértékek
64
Kalóriát
6 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
1 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
Hozzávalók elkészítése
Ha friss paradicsomot használunk, mossuk meg és vágjuk kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Párolás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Megjelölés készként
3.
A szósz elkészítése
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd forraljuk fel. Fűszerezzük sóval és borssal. Lefedve főzzük alacsony lángon legalább 1 percig. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a paradicsomszószt ízlés szerint pürésíthetjük. Légmentesen zárt edényben a hűtőszekrényben akár 2 hétig is eláll.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag elég egy pizzához.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.