Rozmaringos burgonya
A rozmaringos burgonya az egyik kedvenc köretünk. Mert Németországban a burgonya mint köret nagyon népszerű. Sült, főtt vagy sütőben elkészített: A burgonya minden formában jöhet. Egyszerű receptünkben ezért kis burgonyát veszünk, negyedeljük, és rozmaringgal és fokhagymával szépen a sütőben hagyjuk. Úgy hangzik, mintha ez lenne az a köret, amire szüksége van a következő étkezéskor? Próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg burgonya apró | |
4 gerezd fokhagyma | |
1csokor rozmaring | |
3evőkanál olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Sütőforma |
Tápértékek
250
Kalóriát
36 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, megszárítjuk, a leveleket eltávolítjuk a szárról, és finomra vágjuk. Vágjuk a burgonyát negyedekre, és alaposan öblítsük le hideg vízzel.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
3.
Rozmaringos burgonyát sütünk
Keverjük össze a burgonyát a fokhagymával, rozmaringgal, olívaolajjal, sóval és borssal, tegyük egy tepsibe, és süssük kb. 40 percig, amíg aranybarnára sül.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.