Töltött cukkinivirágok
Próbáltad már a cukkini helyett csak a virágjait? A töltött cukkinivirágok olasz klasszikus, és igazi ínyencfalat. A mi receptünkben egy finom ricottakrémmel töltjük meg őket, amely jól illik a virágok édes ízéhez, friss fűszernövényekkel és facsart lime-mal. Akár előételként egy kis ciabattával, akár egy ízletes olasz főételhez köretként: a töltött cukkini virágokat érdemes kipróbálni! Egyébként: ehető virágokat találhatsz a jobb szupermarketekben, csemegeboltokban vagy a piacon is. Tartsd nyitva a szemed!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
8 cukkini virág | |
200 g Ricotta | |
50 g parmezán | |
1 tojássárgája | |
1 lime | |
8szál petrezselyemzöld | |
4evőkanál olívaolaj | |
1csipet szerecsendió | |
só és bors ízlés szerint |
Segítők
botmixer vagy turmixgép | |
Sütőforma |
Tápértékek
317
kalória
11 g
szénhidrát
26 g
zsír
12 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a cukkini virágait
Először gondosan mosd meg a cukkini virágokat, hagyd, hogy lecsöpögjenek, majd óvatosan nyisd ki őket és távolítsd el a bibéket. A virágokat helyezd olajjal kikent sütőtálcába.
Megjelölés készként
2.
Melegítse elő a sütőt
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra felül és alul.
Megjelölés készként
3.
Készítse elő a tölteléket
Mosd meg, szárítsd meg és vágd finomra a petrezselymet. Reszeld finomra a parmezán sajtot, és facsard ki a lime levét. Keverd össze az egészet a ricottával, a szerecsendióval, a sóval és a borssal, majd botmixerrel keverd simára.
Megjelölés készként
4.
Megtöltjük és megsütjük
Óvatosan töltsd meg a virágokat a ricottakrémmel, forgasd meg és locsold meg olívaolajjal. Süsd 20 percig, és tálald forrón.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Az ehető virágokat jól felszerelt szupermarketekben, csemegeboltokban vagy a heti piacon találhatja meg. Tartsd értük a szemed!
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.