Csevapcsicsa lepénykenyérben
Nálunk mindig akkor fogyasztunk csevapcsicsát lepénykenyérben, ha valami értelmeset kell enni, de nincs időnk kényelmesen az asztalhoz ülni. Csevapcsicsa friss salátával, uborkával és paradicsommal. Mellé pedig mártás tetszés szerint – mi legszívesebben a saját készítésű vegán fokhagymás mártásunkat használjuk. Az ajvár is tökéletesen illik ehhez a kombinációhoz Próbálja ki, és tegye a receptet a saját alkotásává! Egyébként egy ilyen étel grillezéskor is felszolgálható. Csak tegye az összes hozzávalót az asztalra, és mindenki úgy töltheti meg a lepénykenyerét, ahogy a legjobban szereti!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 kis lepénykenyér vagy pitakenyér | |
4adag csevapcsicsa | |
4 salátalevél | |
40 g salátauborka | |
1 paradicsom | |
1 lila hagyma | |
4adag egán fokhagymás szósz | |
4adag ajvár |
Tápértékek
538
Kalóriát
53 g
Szénhidrátokat
22 g
Zsír
29 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
Mossuk meg az uborkát és a paradicsomot. Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg és szárítsuk meg a salátát. A lepénykenyeret vágjuk kis táskaformára, és kicsit szedjük ki a belsejét.
Megjelölés készként
2.
A lepénykenér megtöltése
A kenyér belsejét megkenjük a fokhagymás mártással. Töltsük meg salátával, uborkával, paradicsommal, hagymával és csevapcsicsával. Tálaljuk fokhagymás mártással és ajvárral.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.