Töltött paprika
szuper könnyű
Töltött paprika a raclette serpenyőből Valami új, igaz? A kis sült paprikák szép puhák és vékony héjúak. Ezért ideálisak krémsajttal való töltéshez és raclette grillsütőben való sütéshez. Természetesen a tölteléket ízlése szerint módosíthatja. Mi a krémsajtos, szalonnás, fokhagymás tésztát választottuk. A tölteléket azonban dióval, petrezselyemmel vagy más finomságokkal is variálhatja. Próbálja ki, és fedezze fel ennek a receptnek a sokszínűségét!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
12 pimento pirított paprika | |
200 g krémsajt | |
150 g szalonnakockák | |
1 gerezd fokhagyma | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Raclette |
Tápértékek
277
Kalóriát
5 g
Szénhidrátokat
23 g
Zsír
11 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A paprika előkészítése
Vágjuk le a tetejét, és távolítsuk el a magokat. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. Keverjük össze a krémsajttal, a szalonnakockákkal, sóval és borssal. Töltsük meg a pimentót krémsajttal.
Megjelölés készként
2.
A serpenyők előkészítése
Tegyen mindegyik serpenyőbe 3 pimentot, és süsse őket a raclette grillrácson kb. 7 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A töltött pimentót egyébként tepsibe is tehetjük, és a sütőben elkészíthetjük ízletes nassolnivalóként vagy előételként.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.