Elzászi tarte flambée
Elzászi tarte flambée Már ettől a kifejezéstől is összefut a nyálunk. Önnek is? Akkor miért ne készítse el otthon? Az alap a mi nagyon egyszerű tarte flambée tésztánk. És akkor már csak a köretre van szüksége. Süsse az egészet ropogósra a sütőben, és máris kész az elzászi specialitás. Nagyszerű, ugye? Tudta, hogy a tarte flambée-t régen először fatüzelésű kemencében sütötték, hogy kihasználják az első nagy hőséget? Később a kenyér és más termékek kerültek a kemencébe. Érdekes, nem igaz?
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 Fedjük le a tarte flambée-t | |
250 g tejföl | |
100g Crème fraîche | |
300 g füstölt szalonna | |
2 vöröshagyma | |
1maréknyi rukkola opcionális | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
762
Kalóriát
85 g
Szénhidrátokat
52 g
Zsír
22 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és csíkokra vágjuk. Keverjük össze a tejfölt és a crème fraîche-t, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
A felső/alsó melegítéshez melegítse elő a sütőt 250 °C-ra.
Megjelölés készként
3.
Fedjük le a tarte flambée-t
A tarte flambée tésztát sütőpapíron nyújtsuk ki, mint az alaprecept utolsó lépésében. Egy nagy tortát vagy 4 kisebbet is készíthet. A tésztát egyenletesen megkenjük a tejfölös keverékkel, szükség esetén sóval és borssal ízesítjük. Tegyük rá a szalonnát és a hagymát, és a sütőben kb. 7 percig süssük, amíg a széle meg nem barnul. Tálaljuk egy marék rukkolával, ha kívánjuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.