Elzászi tarte flambée

Elzászi tarte flambée Már ettől a kifejezéstől is összefut a nyálunk. Önnek is? Akkor miért ne készítse el otthon? Az alap a mi nagyon egyszerű tarte flambée tésztánk. És akkor már csak a köretre van szüksége. Süsse az egészet ropogósra a sütőben, és máris kész az elzászi specialitás. Nagyszerű, ugye? Tudta, hogy a tarte flambée-t régen először fatüzelésű kemencében sütötték, hogy kihasználják az első nagy hőséget? Később a kenyér és más termékek kerültek a kemencébe. Érdekes, nem igaz?

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 Fedjük le a tarte flambée-t
250 g tejföl
100g Crème fraîche
300 g füstölt szalonna
2 vöröshagyma
1maréknyi rukkola opcionális
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

762 Kalóriát
85 g Szénhidrátokat
52 g Zsír
22 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és csíkokra vágjuk. Keverjük össze a tejfölt és a crème fraîche-t, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

A felső/alsó melegítéshez melegítse elő a sütőt 250 °C-ra.
Megjelölés készként
3.

Fedjük le a tarte flambée-t

A tarte flambée tésztát sütőpapíron nyújtsuk ki, mint az alaprecept utolsó lépésében. Egy nagy tortát vagy 4 kisebbet is készíthet. A tésztát egyenletesen megkenjük a tejfölös keverékkel, szükség esetén sóval és borssal ízesítjük. Tegyük rá a szalonnát és a hagymát, és a sütőben kb. 7 percig süssük, amíg a széle meg nem barnul. Tálaljuk egy marék rukkolával, ha kívánjuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként