Házi kölestej
szuper könnyű
Készítsünk saját kölestejet? Nagyon egyszerű. Ezenkívül ez a tej nem tartalmaz zsírt, glutént vagy dióféléket. Élvezni fogja a sűrű állagát. Mivel a tej alacsony zsírtartalmú, a guargumi hozzáadása megakadályozza a szilárd és a folyékony összetevők szétválását. A kölestejből turmixok, kheer (indiai desszertek), fagylalt, palacsinta és még sok más étel készíthető.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
80 g szárított köles | |
2-3evőkanál juharszirup | |
1teáskanál vaníliakivonat | |
1csipetnyi tengeri só | |
1evőkanál guargumi |
Segédeszközök
Tejkészítő |
Tápértékek
65
Kalóriát
14 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a kölest
A kölest folyó víz alatt alaposan öblítse le, amíg a folyóvíz tiszta nem lesz.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a tejfőzőt
Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
3.
Állítsa be a tejkészítőt
Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a mag programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 1200 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 23 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. A tej légmentesen záródó edényben akár 4 napig is eláll.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy adag körülbelül 200 ml kölestejnek felel meg. A recept ezért 6 adagot készít.
Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.