Baba Ganoush
szuper könnyű
Keleti élvezet
A Baba Ganoush Libanonból származik, és egy ízletes vegán mártogatós. Ez a padlizsánkrém főleg grillezett vagy sült padlizsánból és tahiniből (más néven tahina), egy szezámpasztából áll. Receptünkben megmutatjuk, milyen egyszerű a Baba Ganoush elkészítése. A finom mártást ízlés szerint díszítheti is. Néhány gránátalmamagot és friss petrezselymet használtunk. Azonban egy kis citromlé, különböző őrölés nélküli fűszerek vagy más szóróanyagok is jól mutatnak. Próbálja ki! Egyébként a Baba Ganoush arab név, és szó szerint azt jelenti: “elkényeztetett apa”. Önre bízzuk, hogy ebből milyen következtetéseket von le. A Baba Ganoush és a falafel egy jól bevált duó.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 padlizsán | |
3 gerezd fokhagyma | |
1teáskanál kömény | |
60 g tahini | |
4evőkanál olívaolaj | |
1 citrom | |
só és bors ízlés szerint | |
50 g gránátalmamag opcionális, a díszítéshez |
Segédeszközök
Keverő | |
vagy botmixer |
Tápértékek
280
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
23 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Süsse meg a padlizsánt
A padlizsánokat villával körbeszurkáljuk, és grillen vagy sütőben 175 °C-on, közvetett hőfokon kb. 30 percig sütjük. Tegyük félre, és hagyjuk hűlni 15 percig.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a hozzávalókat
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra.
Megjelölés készként
3.
Készítse el a Baba Ganousht
A padlizsánokat félbevágjuk, a húsukat kikaparjuk, és alaposan összekeverjük a fokhagymával. Adjuk hozzá a citromlevet, a tahinit, az olívaolajat, a sót és a borsot. Tálaljuk petrezselyemmel és gránátalmamaggal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.