Édes burgonyás tál

Az édesburgonyás tál igazi életmentő a rohanó napokon. Ízletes és egészséges összetevők egy nagy tálban, tele jó hangulattal. Az édesburgonyát fűszerekkel és kevés olajjal előre megsütjük. Ezután mindent összekeverünk, hozzá adjuk az öntetet, és lelkiismeret-furdalás nélkül élvezzük az igazán jó ebédet vagy vacsorát. A tálak a kreativitás tökéletes példái a konyhában. A miénknek inspirálónak kell lennie, és ötletet kell adnia arról, hogy mi mindent kombinálhat. Maradt edamame a tálban, vagy inkább elhasználná a retket? Akkor gyerünk! A fantáziánknak nincsenek határai, amikor egy ízletes ételt készítünk.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 nagy édesburgonya
100 g rukkola
1 avokádó
1doboz csicseriborsó
1 kis cikória
1/2 uborka
2adag vegán joghurtmártás
csokor zöldje petrezselyem
1EK olívaolaj
1teáskanál curry fűszer
1teáskanál édes őrölt paprika
1EK agavészirup
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

476 Kalóriát
50 g Szénhidrátokat
23 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
2.

Süssük meg az édesburgonyát

Hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát. Keverjük össze mindet az olívaolajjal, a mézzel, a sóval, a borssal, a curryporral és az őrölt paprikával. Süssük körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
3.

Az összetevők előkészítése

Mossuk meg a rukkolát, a cikóriát és vágjuk fel őket. A csicseriborsót lecsepegtetjük, az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Az uborkát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra.
Megjelölés készként
4.

Rendezzük el az édesburgonya tálat

Rendezzük el az édesburgonyát egy tálba Tegyük az összes hozzávalót egy tálba, és fűszerezzük joghurtos szósszal, petrezselyemmel, sóval és borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként