Házi gnocchi
A házi gnocchi előállítása kézi munka. Amikor azonban leül egy tányér finom étel fölé, azt fogja mondani magának, hogy megérte. Garantáljuk. Ráadásul a házi gnocchi nemcsak finom ízével, hanem azzal is jutalmaz, hogy mennyire egyszerű. Elkészítéséhez 3-4 olyan összetevőre van szükség, amelyek rendszeresen megtalálhatók a kamrában. Burgonya, liszt, tojás és egy kis keményítő. Ennyi kell ehhez a klasszikusan finom ételhez.
A tipikus gnocchi formázásához csak egy villára van szükség. Az olasz konyha rajongói azonban tudják, hogy lehet kapni speciális, barázdákkal ellátott fadeszkákat is, amelyekkel a tésztát a kívánt formára lehet formázni, mint egy olasz szakács. Egyébként nyugodtan töltse meg a tésztát. Sajt, édesburgonya vagy akár sütőtök. Képzeletének nincsenek korlátai.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg lisztes burgonya | |
250 g liszt plusz még egy kis liszt a dagasztáshoz és a sodráshoz | |
1 tojás | |
1evőkanál burgonyakeményítő | |
2teáskanál szerecsendió nem kötelező | |
só és bors ízlés szerint |
Segédeszközök
Burgonyapucoló vagy burgonyareszelő | |
Gombóc deszka opcionális |
Tápértékek
289
Kalóriát
58 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
8 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Főzzük meg a burgonyát
Hámozzuk meg a burgonyát, és sós vízben főzzük kb. 20 percig, amíg megpuhul. Pürésítsük vagy reszeljük le a burgonyát, és hagyjuk kihűlni (ügyeljünk arra, hogy tényleg finoman pürésítsük).
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a tésztát
Adjuk a lisztet és a tojást a burgonyához, és gyúrjuk kemény tésztává.
Megjelölés készként
3.
Formázza meg a gnocchit
Osszuk a tésztát 10-15 g-os adagokra, és lisztezett kézzel formázzunk belőlük golyókat. Tegyük egy villára, és a hüvelykujjunkkal óvatosan sodorjuk át a villa fogain (ez némi gyakorlatot igényel).
Megjelölés készként
4.
Főzzük meg a gnocchit
Főzzük a gnocchit forrásban lévő vízben, amíg a felszínre úszik. Ezután készítsük el saját ízlés szerint.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.