Csicseriborsó-leves
A csicseriborsó-leves gyorsan elkészíthető. Emellett vegán, tele van jó összetevőkkel, és a cayenne-i borsnak köszönhetően csodálatosan pikáns. Próbálja ki receptünket, és hagyja, hogy belülről melegedjen fel. Szereti a leveseket? Még több receptet tartogatunk az Ön számára!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
240 g csicseriborsó konzerv vagy üveg | |
1 hagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
2 sárgarépa | |
200 g burgonya viaszos | |
3/4 l zöldségalaplé | |
1evőkanál paradicsompüré | |
1evőkanál olívaolaj | |
1evőkanál szárított oregánó | |
1 teáskanál szárított kakukkfű | |
1/2teáskanál cayenne-i bors | |
1/2csokor friss petrezselyem | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
178
Kalóriát
24 g
Szénhidrátokat
5 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
hámozzuk meg a sárgarépát és a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Hámozzunk meg egy hagymát és vágjuk finomra. A petrezselyem zöldet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra. A csicseriborsót jól lecsepegtetjük.
Megjelölés készként
2.
Párolja meg a zöldségeket
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Párolja a hagymát és a fokhagymát 2 percig. Adjuk hozzá a sárgarépát és a burgonyát, és pároljuk 4 percig.
Megjelölés készként
3.
Felöntés
Felöntjük zöldséglével, és lassú tűzön körülbelül 15 percig pároljuk.
Megjelölés készként
4.
Fűszerek
Adjunk hozzá paradicsompürét, oregánót, kakukkfüvet, petrezselymet, csicseriborsót és cayenne borsot. Pároljuk tovább 10 percig.
Megjelölés készként
5.
Ízesítse a levest
Ízesítsük sóval, borssal, cayenne-i borssal és paradicsompürével, ha szükséges, és főzzük tovább, amíg a leves besűrűsödik és krémes lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.