Karalábé-alma saláta
A karalábé-alma saláta kiváló alternatívája a klasszikus zöldsalátának. Az alma frissességet kölcsönöz ennek a receptnek, és tökéletesen harmonizál a dióval, a rukkolával és a lila hagymával. Próbálja ki ezt a szokatlan kombinációt és hagyja magát meglepni!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 karalábé kb. 300 g | |
1 alma kb. 150 g | |
10 g dió | |
1/2 lila hagyma | |
50 g rukkola |
Az öntethez
2EK fehérborecet | |
2EK olívaolaj | |
2TK agávészirup | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Tápértékek
287
Kalóriát
24 g
Szénhidrátokat
18 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A salátához
A karalábét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és reszelőn vékony szeletekre vágjuk. Keverjük össze a sóval, és hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Az öntet elkészítéséhez
Keverjük össze az összes összetevőt. Sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
3.
A hozzávalók elkészítése
A diót vágjuk durvára. Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát, negyedekre vágjuk, és vékony szeletekre reszeljük. A rukkolát megmossuk és megszárítjuk. A hagymát meghámozzuk és finom csíkokra vágjuk.
Megjelölés készként
4.
Saláta elkészítése
Mindent összekeverjünk, ízesítsük és legalább 30 percig a hűtőben állni hagyjuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.