Édes burgonyás tál
Az édesburgonyás tál igazi életmentő a rohanó napokon. Ízletes és egészséges összetevők egy nagy tálban, tele jó hangulattal. Az édesburgonyát fűszerekkel és kevés olajjal előre megsütjük. Ezután mindent összekeverünk, hozzá adjuk az öntetet, és lelkiismeret-furdalás nélkül élvezzük az igazán jó ebédet vagy vacsorát. A tálak a kreativitás tökéletes példái a konyhában. A miénknek inspirálónak kell lennie, és ötletet kell adnia arról, hogy mi mindent kombinálhat. Maradt edamame a tálban, vagy inkább elhasználná a retket? Akkor gyerünk! A fantáziánknak nincsenek határai, amikor egy ízletes ételt készítünk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 nagy édesburgonya | |
100 g rukkola | |
1 avokádó | |
1doboz csicseriborsó | |
1 kis cikória | |
1/2 uborka | |
2adag vegán joghurtmártás | |
csokor zöldje petrezselyem | |
1EK olívaolaj | |
1teáskanál curry fűszer | |
1teáskanál édes őrölt paprika | |
1EK agavészirup | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
476
Kalóriát
50 g
Szénhidrátokat
23 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
2.
Süssük meg az édesburgonyát
Hámozzuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát. Keverjük össze mindet az olívaolajjal, a mézzel, a sóval, a borssal, a curryporral és az őrölt paprikával. Süssük körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
3.
Az összetevők előkészítése
Mossuk meg a rukkolát, a cikóriát és vágjuk fel őket. A csicseriborsót lecsepegtetjük, az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Az uborkát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A petrezselyem zöldjét mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra.
Megjelölés készként
4.
Rendezzük el az édesburgonya tálat
Rendezzük el az édesburgonyát egy tálba
Tegyük az összes hozzávalót egy tálba, és fűszerezzük joghurtos szósszal, petrezselyemmel, sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.