Pizza Hawaii
Pizza Hawaii – kulináris sláger vagy abszolút no-go? Mivel már találkozott a receptünkkel, gondolom, gondolkodott már ezen az édes-sós kombináción, igaz? Elkaptuk! Úgy gondoljuk: Mindenki úgy élvezheti a pizzát, ahogyan szereti. Ha hozzáad néhány friss ananászdarabot és egy kis sonkát – akkor ez a recept az igazi. A mi pizzatésztánkkal és paradicsomszószunkkal nem kell sok, hogy megsüssük ezt a finomságot. Tegye be a sütőbe és élvezze! Akkor kezdjünk is!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 pizza tészta | |
1 paradicsomszósz | |
1 ananász | |
400 g sonka | |
400 g mozzarella | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
933
Kalóriát
112 g
Szénhidrátokat
28 g
Zsír
54 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
Hámozza meg az ananászt, távolítsa el a magját, és vágja a húsát darabokra. Vágja a sonkát kis négyzetekre. A mozzarella sajtot lecsepegtetjük, és kézzel darabokra szedjük.
Megjelölés készként
2.
Melegítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Megjelölés készként
3.
Formázza meg a pizzát
Formázza a pizzatésztát sütőpapírra, mint az alap pizzarecept 4. lépésénél, és kenje meg paradicsomszósszal. Fűszerezze sóval és borssal. Tegye rá a mozzarellát, az ananászt és a sonkát.
Megjelölés készként
4.
Süssük meg a pizzát
Süsse a Hawaii pizzát körülbelül 10 percig, amíg a héja ropogós, aranybarna lesz, és a mozzarella megolvad.
Megjelölés készként