Feierabend-Rezepte: Schnell und einfach zubereitet

Gyors vacsora: Percek alatt az asztalon

Nehéz napja volt, és az egyetlen dolog, ami helyrehozhatja a hangulatát, az egy jó étel? Két lehetősége van. Az első az ételkiszállítás. A második egy otthon elkészített gyors vacsora.

Hogy a főzés még rosszabbá teszi a hangulatát? Olyan recepteket válogattunk össze Önnek, amelyek gyorsan elkészülnek és olyan finomak, hogy az első falat után elfelejti a rossz napját. Egy kis tipp: Néhány receptünk egy másik étel alapjaként is remekül használható. Így ha marad belőle, néhány hozzávaló vagy köret hozzáadásával gyorsan készíthet ebédet másnapra munkába. Két legyet üt egy csapásra, rajta!

A cikk tartalma Gyors vacsora:

Saláták

Tészta

Tálak, pörköltek és egyebek

A sütőből

Levesek

Szendvicsek

Saláták

Különösen nyáron, amikor munka után a kellemes időjárást szeretné élvezni, egy gyors vacsora mindenképpen jó választás. Ha azt szeretné, hogy az étel szó szerint percek alatt elkészüljön, készítsen salátát. Legyen szó klasszikus jégsalátáról, díszes kuszkuszról, orzo tésztáról vagy bármi másról, a saláta mindig jól jön, és a “gyors vacsora” kategória igazi hőse. Legyen kreatív, és igazítsa a receptjeinket a saját ízléséhez, vagy varázsoljon egy saját receptet egy tálba, esetleg felhasználva az előző napról megmaradtakat is.

Tészta – gyors olasz vacsora

Bármelyik fajtát is választja, elkészítésük mindig szupergyors. Kényeztesse magát egy krémes mártással vagy bármi mással, ami feldobja a hangulatát. Klasszikus carbonara, paradicsomszósszal vagy pestóval, mi az összes fajtáját szeretjük, és sosem tudunk betelni velük. Tészta gyors vacsoraként? A legjobb az egészben az, hogy bármit is ad a tésztához, az kész lesz, mielőtt megfőzi. (És igen, tudjuk, hogy a sajtos nokedli nem számít klasszikus tésztaételnek – de nem akarjuk megfosztani Önt ettől az ízletes recepttől.)

Tálak, pörköltek és még sok más

A főzés arról is szól, hogy körülnéz a hűtőben, és előveszi, amit már elkészített, vagy amit nem kell megfőzni, és új módon kombinálja. Ezt legegyszerűbben tálakkal lehet megtenni tehát bowl. Akár rizzsel, akár más alapanyaggal: bármi, ami ízlik, belefér a tálba. A kategória meglepetése: az egyszerű curry, a parasztpörkölt és más pörköltek is nagyon gyorsan elkészülnek. Csak aprítson fel mindent, dobja a fazékba, és várjon egy kicsit.

Gyors vacsora a sütőből

Melegítse elő a sütőt, dobja bele a hozzávalókat, és várjon: valószínűleg nincs egyszerűbb módja annak, hogy munka után elkészítsen egy ízletes ételt, és közben elvégezzen néhány házimunkát. Szeretne egy kicsit inspirálódni? Íme néhány recept egy gyors vacsorához.

Levesek vacsorára

Ön a levesek szerelmese? Akkor ez a kategória csak Önnek való! Legyen szó klasszikus vagy kevésbé hagyományos levesről – mi szívesen használjuk a GrandPrix termoedényt. Egyszerűen csak tegye bele az összes hozzávalót, hagyja főni folyamatosan kevergetés mellett majd ha szükséges, paszírozza le az egészet. Egyszerű, ízletes, és különösen ősszel vagy télen a leves felmelegíti Önt és jó hangulatba hozza. Megkóstolta már?

Szendvicsek, a gyorsvacsora kategória királyai

Vegyünk egy kenyeret. Klasszikus búza, szendvics vagy pita. Tegyen vagy pakoljon bele mindent, ami otthon van, és amihez kedve van. Kész is! Egy gyors, pontosan az Ön ízlésének megfelelő vacsora már a tányérján várja Önt. Ha kényeztetni szeretné magát, melegítse fel vagy süsse be a szendvicset. Jó étvágyat, akár a kanapén, vagy a tévé előtt.

Written by:

Svenja szeret a konyhában a legapróbb részletekre koncentrálni. A rágcsálnivalóktól és a gyors receptektől a többfogásos menükig mindent addig tesztel, amíg tökéletes nem less.